Annons

Tvist om dödsbo – pengar kan ha försvunnit

Växjö • Publicerad 14 november 2019
Genrebild.
Genrebild.Foto: Lillian Petrovski

En kvinna i 85-årsåldern hävdar att det har försvunnit från hennes avlidne mans bankkonto och att bouppteckningen inte är korrekt. Mannens barn anser att kvinnan inte är dödsbodelägare eftersom det har skett en bodelning, skriver Smålandsposten.

Nu går en advokat igenom mannens bankkonton för att se om uppgifterna stämmer. Enligt advokaten har det skett stora transaktioner som inte nämns i bouppteckningen. Nordea har som enda bank vägrat att lämna ut kontoutdragen men i en ny dom fastslår Växjö tingsrätt att banken ska lämna ut fullständiga kontoutdrag till advokaten. Tingsrätten konstaterar dock att Nordea har gjort rätt när de har hänvisat till sekretess eftersom det saknas lagstöd för att en boutredningsmans begäran om att få ut viss sekretessbelagd handling bryter banksekretessen, skriver Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons