Annons

UF-mässan ställs in på grund av coronaviruset

Älmhult • Publicerad 16 mars 2020

Med anledning av coronaviruset ställs Kronobergs UF-mässa som skulle ha arrangerats i Älmhult den 19 mars in. 150 företag skulle ha ställt ut och det förväntade antalet besökare var drygt 3 500 personer.

– Det är många som blir drabbade av det här och framför allt är det tråkigt för eleverna som jobbat med sina företag hela läsåret, säger Sara Almkvist, regionchef för Ung företagsamhet i Kronoberg, till Smålandsposten.

Annons

Trots att mässan ställs in så kan det komma att bli vissa tävlingar under dagen. Men flera UF-företagare är besvikna.

– Det är jättetråkigt att det blir inställt. Mässan har varit målet under hela året. Att få komma dit med vår monter och ställa ut. Sen har vi beställt in material som bara skulle användas under mässan. Vi har haft stora förväntningar, säger Elin Frisk, som tillsammans med Anna Sofie Bech Tilde Bengtsson och Madeleine Dahl går på Katedralskolan i Växjö och driver UF-företaget Ung klimatgeneration UF, till Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons