Annons

Ulriksbergsrondellen byggs om – ska bli säkrare

Växjö • Publicerad 5 juni 2020
.
.Foto: MATHIAS BERGELD

Den 8 juni stängs Ulriksbergsrondellen av för en ombyggnad av gång- och cykelvägarna i korsningen Mörners väg och Ulriksbergspromenaden. Rondellen görs säkrare för cyklister och fotgängare med om- och nybyggnad av korsande cykelöverfarter och cykelpassager.

– Efter ombyggnaden kommer cyklisterna att cykla i ett eget fält utanför rondellen och inte blanda sig med övrig trafik inuti rondellen som i dagsläget. Sedan så tillgänglighetsanpassas även alla passager och överfarter, säger Amar Kulic, projektledare på Växjö kommun.

Annons

Sträckan mellan Dalborondellen och Ulriksbergsrondellen på Mörners väg är en av de mest olycksdrabbade vägarna i Växjö.

Projektet är uppdelat på två perioder där den första ombyggnaden görs i rondellens södra del och ska vara klar i början av juli. Efter semesterperioden påbörjas arbetet i rondellens norra del, vilket beräknas vara klart i augusti. Under arbetet kommer det även att byggas nya dagvattenbrunnar och skyltningen förbättras.

- Målet är att fler ska välja att gå och cykla i Växjö kommun. Detta är en del i vårt långsiktiga arbete med att göra gång- och cykelnätet mer tillgängligt, säkert och tryggt, säger Sofia Stynsberg (M), ordförande i tekniska nämnden.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons