Annons

Ung man allvarligt skadad i Växjö – tre anhållna för grov misshandel

Sent på söndagskvällen skickades polis och ambulans till Birkagatan i Växjö. En ung man hade blivit allvarligt skadad med någon form av stickvapen.
Nu sitter en man och två kvinnor anhållna för grov misshandel.
Växjö • Publicerad 2 oktober 2023
Grov misshandel på Birkagatan.
Grov misshandel på Birkagatan.Foto: Carl Carlert

Polisen fick larmet klockan 23.08. En man i 20-årsåldern hade fått stick- eller skärskador på Birkagatan.

Polisen rubricerar händelsen som grov misshandel och ett område kring Birkagatan, Sandviksvägen och Vildparksgatan spärrades av.

Annons

Under natten har tre personer gripits, meddelade jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen tidigt på måndagsmorgonen. De gripna är av blandade kön och är i 20-årsåldern upp till 50--årsåldern.

Region Kronoberg uppgav tidigt på måndagsmorgonen att mannen är allvarligt skadad och att han är kvar på sjukhuset för observation.

– Det är två kvinnor och en man som sitter anhållna och de misstänks samtliga för grov misshandel. Alla inblandade har en relation till varandra men vi går i nuläget inte in mer på vilken denna relation är. Dådet inträffade i en bostad, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Polisen ska under måndagen genomföra en teknisk undersökning på brottsplatsen och hålla förhör med de anhållna personerna.

Här saknas innehåll

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons