Annons

Objudna gäster på Halloweenfest – två unga män fick skärskador

I samband med en Halloweenfest på Vingavägen på Hovshaga kom det objudna gäster och det blev bråk. En festdeltagare blev skuren i örat, en annan i nacken och fick föras med ambulans till sjukhus.
Växjö • Publicerad 29 oktober 2022 • Uppdaterad 30 oktober 2022
Ambulans skickades till platsen.
Ambulans skickades till platsen.Foto: Carl Carlert

Det var strax före klockan 23 på lördagskvällen som polisen larmades till en kvarterslokal på Hovshaga. I lokalen pågick en Halloweenfest med många deltagare.

– Det kom personer till festen som inte skulle vara där och det blev bråk utanför. En person från festen gick ut för att avstyra bråket och blev skuren i örat. Sedan var det ytterligare en målsägande i bråket som blev skuren i nacken. Det är oklart vad de blev skurna med, ett vasst föremål, säger Christoffer Edberg jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Annons

Händelsen rubriceras som grov misshandel och grov stöld då en av målsägarna blev av med en väska.

Polisen larmades strax före klockan 23.
Polisen larmades strax före klockan 23.Foto: Carl Carlert

– När man blir skuren i örat är det rätt illa, men skadorna betecknas som lindriga, säger Christoffer Edberg.

De misshandlade männen är i 20-årsåldern.

Gärningspersonen lämnade platsen, polisen sökte i området och höll förhör med målsäganden och vittnen.

– Vi har hört några vittnen men det finns inget som kan leda oss vidare till någon misstänkt. Vissa har uppfattat bråket, andra har inte gjort det. Det var mycket folk där, många var utklädda när det var Halloween vilket medför en viss svårighet med att identifiera personer, säger Christoffer Edberg.

Polisen har ingen misstänkt utan jobbar vidare med fallet under söndagen. Under söndagseftermiddagen hade de fortfarande inga misstänkta för gärningen.

–Vi har inte nått någon framgång ännu, men vi jobbar vidare med det, säger han.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Hilda FrankkiSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons