Annons

Ung man misshandlade polis i Växjö

Växjö • Publicerad 15 februari 2019

En 20-årig man döms för misshandel i Växjö. Han döms till villkorlig dom med samhällstjänst i 40 timmar och ska betala 600 kronor i skadestånd för sveda och värk till målsäganden.

Den 17 augusti 2018 ska mannen ha utdelat en spark som träffade armen på en polis. Kvinnan ska ha fått smärta i ena armen och axeln till följd av sparken. Händelsen rubricerades först som våld mot tjänsteman i samband med att polisen hade gripit en person efter ett bråk.

Annons

Enligt 20-åringen var sparken riktad mot den gripne personen, som tidigare under kvällen ska ha slagit honom. Mannen har uppgett att polisen stod i vägen för sparken och att hon därför träffades.

Eftersom sparken inte var för att hindra polisen i sin myndighetsutövning ändras rubriceringen från våld mot tjänsteman till misshandel.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons