Annons

Ung man misshandlade sin covidsjuka mamma

Växjö • Publicerad 22 juni 2021
.
.Foto: Tomas Löwemo

En 19-årig man döms för att ha misshandlat sin mamma. Det var i januari i år som polisen larmades till en lägenhet i Växjö efter larm om en pågående misshandel.

Mamman har berättat att hon upptäckte att sonen gömt ungefär 100 tabeletter av det narkotikaklassade läkemedlet tramadol på hennes balkong. Hon valde att gömma narkotika på en annan plats i bostaden men när sonen efter ett par dagar upptäckte att knarket var försvunnet gick han till attack med slag i ansiktet och ett kraftigt strypgrepp om mammans hals.

Annons

När polisen skulle gå in i bostaden fick de veta att kvinnan var sjuk i covid-19 och patrullerna fick lämna lägenheten för att inte bli smittade.

19-åringen har nu dömts för misshandel, ringa narkotikabrott och narkotikabrott. Han döms till skyddstillsyn och ska genomgå en behandling i frivårdens regi för sitt missbruk.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons