Annons

Ung man mördades – systern nekas skadestånd

Växjö • Publicerad 8 augusti 2020

I december förra året sköts en ung man till döds i Malmö. Den mördade mannen ska ha skickat en följarförfrågan till en tonårsflicka på Instagram, vilket fick hennes dåvarande pojkvän att bli svartsjuk. När männen sedan stötte på varandra av en slump ska konfrontation ha uppstått och bråket slutade med att han sköt den andre mannen i huvudet, skriver Smålandsposten.

Den mördade mannens syster bor i Kronobergs län och har i samband med rättegången yrkat på 65 000 kronor i skadestånd för psykiskt lidande. Hon nekas dock av domstolen eftersom kvinnan enligt domstolen inte stod sin bror ”särskilt nära i skadeståndslagens mening”, skriver Smålandsposten. Vuxna syskon anses inte vara berättigade till ersättning. Däremot får hennes föräldrar nästan 250 000 kronor i skadestånd, skriver Smålandsposten.

Annons

Mördaren, som var 19 år när händelsen skedde, dömdes till tolv års fängelse efter att ha fått straffreduktion på grund av sin låga ålder.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons