Annons

Ung man piskades med livrem av gäng

Växjö • Publicerad 22 november 2020

I juni år skulle en ung man gå på studentfest på Bittsommarvägen i Växjö. Han passerade ett gäng killar som blev hotfull. Mannen blev rädd och tog upp telefonen för att fotografera ifall något skulle hända honom och försökte sedan springa från platsen.

Flera personer ska ha sprungit ikapp och brottet ner honom på marken innan de utdelade sparkar och slag. Enligt ett vittne ska slagen ha haglat mot mannen och en person slog upprepade tillfällen med ett skärp eller en livrem mot offret.

Annons

Den misshandlade mannen fick svullnader, blodvite, öronsmärtor och lösa tänder. De som utförde misshandeln har fortfarande inte hittats. Däremot har en 19-åring man nu dömts till två månaders fängelse för medhjälp till misshandel. Han ska ha cyklat framför vittnet, när hon och en kompis försökte avbryta misshandeln. Han ska också betala ett skadestånd på 5 600 kronor till offret.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons