Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Ung Växjöbo döms för vansinnesfärd

     Foto: Lars-Göran Rydqvist

     En 21-årig Växjöbo döms för olovlig körning och vårdslöshet i trafik. Han döms att betala 3 500 kronor i dagsböter.

     Den unge mannen ska ha kört en oregistrerad motorcykel på allmän väg i hög hastighet på bland annat Kungsgårdsvägen i Växjö. Han ska ha gjort omkörningar på fel sida om en refug i vägbanan och sedan fortsatt färden på en cykelväg och en gångväg inne i ett bostadsområde.

     Mannen har i förhör uppgett att han var ute och körde med sin cross. Han ska ha mött en polisbil men det dröjde en bit innan han insåg att polisen följde efter honom. Eftersom han inte ville förlora korten som han har gasade han lite extra och gjorde omkörningar och körde på fel sida om en refug.

     Polisen som följde efter honom hävdar att mannen körde i ungefär 110 kilometer i timmen. Under färden ska 21-åringen också ha kört förbi barn, som var bara några meter ifrån.