Annons

Ungdomar döms för rån i Växjö

Växjö • Publicerad 29 juli 2019
.
.Foto: KRISTER ANDERSSON

Tre personer, 18, 17 och 16 år gamla, har dömts för rån i Växjö. Den äldste av dem döms till skyddstillsyn och en månads fängelse. 17-åringen, som var 16 år vid brottstillfället, döms till ungdomsvård och ungdomstjänst i 55 timmar och 16-åringen, som vid tillfället var 15 år, döms till ungdomstjänst i 75 timmar.

Den 15 februari i år ska en man i Växjö ha blivit misshandlad och rånad i sitt hem. De tre personerna ska ha tvingat honom att lämna ifrån sig mobiltelefon, plånbok med kontanter och bankomatkort till ett okänt värde. De ska ha rånat honom genom att tilldela flera knytnävsslag i huvudet och i magen. Dessutom ska en av dem ha hållit en kniv mot offrets hals och uttalat hot om att de skulle skada eller döda honom.

Annons

Den rånade mannen ska ha fått smärta och svullnad som följd av misshandeln. De tre gärningsmännen ska solidariskt med varandra betala 18 370 kronor i skadestånd till den rånade mannen.

Här saknas innehåll

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons