Annons

Ungdomar får chansen på scenen

Växjö • Publicerad 22 november 2019
Foto: Johanna Ursjö

På tisdag arrangeras evenemanget Ortens bästa poet - Araby. Det är event fyllt av poesi, workshops och samtal. Under sommaren har ungdomar fått träffas och prata poesi genom en skrivarworkshops tillsammans med Det fria ordets hus och Hyresgästföreningen.

Under Ortens bästa poet - Araby får ungdomarna chansen att stå på scen och visa vad de har lärt sig.

Annons

– De rustas med verktyg för att våga göra sina röster hörda. Det har varit otroligt roligt att följa dem under sommaren och nu fortsätter såklart arbetet. Ungdomarna är inte bara vår framtid, de är morgondagens hyresgäster. Samarbetet är ett av många som Hyresgästföreningen har för att stötta ungdomar, säger Olja Pekusic, boendeutvecklare på Hyresgästföreningen.

Under kvällen står rösterna i fokus. Grundare och poeter från ”Ortens bästa poet”, Iman Talabani, Simon Matiwos och Saman Sokhanran, medverkar under evenemanget.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons