Annons

Ungdomarna tar vara på matsvinn - startat veganskt glassmärke

Vegansk, klimatsmart och lokalproducerad glass. Låter nästan för bra för att vara sant, visst?
Men det är sant. Lisa Qvistgaard, Agnes Hellerstedt och Anton Möller har startat företaget VeganIce UF, som inriktar sig på just detta.
Växjö • Publicerad 3 februari 2021
Lisa Qvistgaard, Agnes Hellerstedt och Anton Möller, studenter på Katedralskolan, har startat VeganIce UF. Ett veganskt, klimatsmart och lokalproducerat glassmärke.
Lisa Qvistgaard, Agnes Hellerstedt och Anton Möller, studenter på Katedralskolan, har startat VeganIce UF. Ett veganskt, klimatsmart och lokalproducerat glassmärke.Foto: Isabelle Haag

I somras började Lisa Qvistgaard, Agnes Hellerstedt och Anton Möller fundera på en idé till kursen i ung företagsamhet som de skulle läsa.

– Vi går i tvåan på Katedralskolan och började planera lite smått redan i somras. I augusti hade vi uppstart för projektet och tack vare att vi redan hade grundidén kom vi igång ganska snabbt med vår glass som är tillverkad på avokado, berättar Anton Möller.

Glassen finns i två smaker, salted caramel och mango.
Glassen finns i två smaker, salted caramel och mango.Foto: Isabelle Haag

Här saknas innehåll

Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons