Annons

Unik restaurang öppnar i centrala Växjö

Växjö • Publicerad 1 augusti 2019
Foto: Nadia Hagberg

En ny restaurang ska öppna i centrala Växjö. Det är krögaren Allan Schwech som öppnar Umami grill i Pinchos tidigare lokaler på Storgatan. Det är ett grillhus där maten serveras på ett speciellt brasilianskt sätt.

– Det ska vara smaker från alla världens hörn som serveras på ett brasilianskt vis som heter churrascaria. Man har långa spett på en specialgrill där 30 spett, som sitter fast i grillen, grillas samtidigt som de snurrar runt. När det är färdigt går man ut med spetten till gästerna och skär köttet vid bordet, säger Allan Schwech till Smålandsposten.

Annons

Om två veckor ska restaurangen öppna i lokalerna, som har stått tomma i nästan ett år efter att Pinchos flyttat till Linnégallerian. Det blir en ny upplevelse för restaurangbesökarna eftersom de får en bricka med röd, gul och grön färg.

– Har de den på grön går kockarna ut med nytt kött hela tiden. Vill du vila sätter den på gul och är den på röd så är det ”plocka bort tallriken jag pallar inte mer”, säger Allan Schwech till Smålandsposten.

Allan Schwech driver sedan tidigare Pinchos och Umami Monkey i Växjö. Han har också startat upp King of India. Läs mer om krögaren nedan.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons