Annons

Unikt koncept öppnar i Icon Växjö

Växjö • Publicerad 2 maj 2019
Foto: APP Properties

I maj öppnar ett unikt företagskoncept för småföretag på bottenplan i Icon Växjö. Byn blir Växjöregionens största och modernaste co-workeryta med plats för 180 personer.

Hela lokalen är utformad som en by med olika byggnader, torg och gränder där företagen som hyr in sig har möjlighet till såväl arbetsro som nätverkande och samarbete. För programmerare har det tagits fram en mörk ”jordkällare”, för den som vill kunna promenera under ett telefonsamtal finns en telefongränd och ljuset följer dessutom dagens, även om det inte blir helt mörkt på natten.

Annons

”Forskning visar att de flesta människor har svårt att prestera 100% om man varje dag befinner sig i samma miljö. Omväxling utifrån humör och kontext är viktigt för alla, men kanske extra viktigt för småföretagare som kan ha väldigt varierande arbetsuppgifter och knappt om tid. I Byn har vi tagit fasta på det och utvecklat en rad olika miljöer för olika sammanhang och uppgifter”, säger Helena Collin, vd för Care of Icons som står bakom Byn.

Hyreskontrakten är på uppemot tre månader och är satta per person och inte rum.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons