Annons

Uppmaningen inför nyår

Kronoberg • Publicerad 30 december 2020
Foto: Arne Forsell/Lina Alriksson

På grund av ett fortsatt högt tryck på vården uppmanar regionstyrelsens ordförande Mikael Johansson (M) till försiktighet vid fyrverkerier och andra aktiviteter som kan medföra skador som behöver vård.

– Det är fortfarande hög belastning på vården i Kronoberg och personalen sliter för att göra sitt allra bästa. Därför är det viktigt att vi hjälps åt för att inte öka den belastningen i onödan. Inför nyår handlar det till exempel om att vara extra försiktig när det kommer till fyrverkerier, för att undvika olyckor och skador som kan kräva sjukvård, säger Mikael Johansson (M), regionstyrelsens ordförande.

Fakta

Följande gäller under nyårshelgen

Umgås bara i en mindre krets för att minska risken för att sprida smittan vidare. Avstå från att fira fysiskt med personer som du normalt inte brukar träffa – men umgås gärna digitalt.

Gör anpassningar i nyårsfirandet så att ni kan hålla avstånd och umgås utomhus om det går. Undvik att vara nära varandra i trånga utrymmen under en längre tid.

Var extra observant även på milda sjukdomssymtom och var beredd på att ställa in möten med andra människor, för att undvika risken för smittspridning.

Begränsa ditt kollektiva resande så mycket som möjligt och tänk igenom om planerade resor verkligen är nödvändiga att genomföra. En transport bidrar inte i sig till smittspridning, men det finns en risk vid möten under resans gång och på resmålet

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons