Annons

Uppmärksammat konstverk vandaliserat

Alvesta • Publicerad 22 oktober 2018
Foto: Oskar Tinggren

Konstprojektet ”Här & Där – Konstnärer i hemvist” är en del av Region Kronobergs satsning på att utveckla bild och formområdet och tillgängliggöra samtidskonst i hela Kronobergs län. I projektet har tre konstnärer kombinerat ljud, video och fysiska installationer i en ljudpromenad i naturen.

I helgen invigdes projektet i Hagaparken i Alvesta. Under måndagen rapporterade Smålandsposten att ett av konstverken hade vandaliserats och välts omkull.

– Jag ser det inte som ett problem, jag ser det mer som att någon har gått in där och känt att de har rätt att placera om verket. Jag tycker snarare det är något som väcker frågor, viktiga frågor. När får man ta på konst och när får man inte? Vad får du göra med en offentlig skulptur? Det tycker jag är intressant, säger Veronica Wiman, ansvarig för utställningshallen i Alvesta, till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons