Annons

Uppsagd stämmer Växjöbolaget

Växjö • Publicerad 15 juni 2018
Foto: Emma Koivisto

En vaktmästare känner sig felaktigt behandlad av Växjöbostäder. Nu möts de i Arbetsdomstolen.

– Vi är ändå tacksamma att vi är framme vid huvudförhandlingen och det är främst av två anledningar. Det är dels att vi får föra fram vår version av hennes tid och hennes anställning här och det andra är att vi får ett avslut, säger Maria Säterdal, vd på Växjöbostäder, till Smålandsposten.

Annons

Vaktmästaren hade jobbat på Växjöbostäder i 18 år när hon hösten 2014 blev uppsagd av personliga skäl. Då hade hon varit sjukskriven i fem år. Kvinnan har berättat om sexuella trakasserie med löspenisar på lunchbordet och att hon blev straffad och särbehandlad för att hon slog larm. Hon ska ha satts på tunga arbetsuppgifter som ledde till förslitningsskador.

– Jag upplever inte att jag har tillåtits att rehabiliteras och komma tillbaka utan jag har ständigt fått sitta och korrigera felaktigheter från företaget. Det kommer att bli enormt påfrestande att träffa de här människorna som under lång tid har motarbetet mig så att jag har blivit sjuk. Det kommer naturligtvis bli jättejobbigt att träffa dem i domstolen, säger vaktmästaren till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons