Annons

Utredning kring kommunhuset läggs ner

Växjö • Publicerad 12 september 2018
Växjös nya station och kommunhus
Växjös nya station och kommunhusFoto: Sweco

Turerna kring Växjös nya station och kommunhus har varit många och fortsätter. Under projektets första fas hade White Arkitekter, som vann arkitekttävlingen, uppdraget att renodla sitt förslag och ta fram underlag för projekteringen. I den andra fasen genomförde Vöfab tillsammans med byggentreprenören Skanska en ny upphandling av arkitekt. White Arkitekter ansågs då för dyra och Sweco, som brukar jobba med Skanska, tog över i fas två.

I våras anmäldes fallet till Konkurrensverket. Myndigheten har nu granskat om Vöfab gjort en otillåten direktupphandling men kommit fram till att utredningen ska läggas ner.

”Mot bakgrund av utredningen finns inga skäl att anta att det föreligger brister i den upphandlade myndighetens agerande. Vi ser därför ingen anledning att utreda detta vidare”, skriver Konkurrensverket i sin motivering.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons