Annons

Utspelet: MUF vill att uteserveringarna ska kunna ha öppet året om

Växjö • Publicerad 3 oktober 2020
Uteserveringar ska kunan hållas öppna året om – i alla fall om MUF får som de vill.
Uteserveringar ska kunan hållas öppna året om – i alla fall om MUF får som de vill.Foto: Urban Nilsson

Det är MUF i Kronoberg som, på sin Facebooksida, skriver att de vill att uteserveringarna i staden ska kunna ges möjligheten att hålla öppet efter den 31 oktober.

De skriver följande:

Annons

”Vi vill möjliggöra för krögare att ha uteservering året om. Efter oktober månad måste restaurangerna i Växjö plocka ner sina uteserveringar. Det vill vi ändra.

Varför ska kommunen bestämma när krögarna får ha sina uteserveringar? Rimligen borde krögare få fatta sina beslut utifrån om de upplever att en efterfrågan finns.

Om fler människor kan gå på restaurang skapas fler jobb. Det är bra för Växjö och för Växjös restaurangliv.

Det är trevligt med uteserveringar. Må̊nga har njutit av uteserveringar under sommaren, varför ska man inte kunna fortsätta få göra det? Varför ska man inte kunna ta ett glas rött på en uteservering även en solig novemberdag?

Coronapandemin gör att krögare måste ha färre platser på sina restauranger för att hålla avstånd. Att då möjliggöra för fler sittplatser ute och längre säsong kan hjälpa krögare hålla sina verksamheter vid liv.

Ta bort regeln som förbjuder uteserveringar under vissa månader och låt Växjös restaurangliv utvecklas.”

Distriktsordförande på MUF, Anton Olsson, utvecklar sedan vidare när VXOnews är i kontakt med honom på lördagen.

– Varför ska kommunen bestämma när uteserveringar ska få finnas? Restaurangerna borde själva få bestämma utifrån den efterfrågan dom känner finns. Samt att vi nu lever under en Corona pandemi där krögare tvingas ha mindre platser för att man ska kunna hålla avståndet. Då är det en rimlig åtgärd att möjliggöra för fler sittplatser, säger Olsson.

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons