Annons

V i Växjö efter historiska omröstningen

Växjö • Publicerad 22 juni 2021
Foto: Henrik Petersson

Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar har varit i strålkastarljuset den senaste veckan efter att partiet saknat förtroende för statsminister Stefan Löfven och var med fällde honom i misstroendeomröstningen i måndags.

I ett pressmeddelande meddelar Vänsterpartiet i Växjö att de står bakom hur partiledaren har agerat under den senaste veckan. De har den senaste tiden märkt att fler väljare går med i partiet.

Annons

– Bara senaste veckan har Vänsterpartiet i Växjö fått ett dussin nya medlemmar. Detta om något är en tydlig signal om att folk i allmänhet tycker frågan om marknadshyror är viktig, säger Kristian Rappner som är ordförande i föreningen.

Han berättar också att han är stolt över att partiet är principfasta i att de inte accepterar punkt 44 i januariöverenskommelsen, som innebär att fri hyressättning vid nybyggnation ska införas.

– Vänsterpartiet utgör regeringsunderlag och vi har från allra första början tydligt visat hur kritiska vi är till den del av Januariöverenskommelsen som handlar om marknadshyror. Det är helt uteslutet att släppa fram sådana här förslag och fortsätta förse S med de mandat som krävs för att regera, säger Kristian Rappner.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons