GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Vaccin mot covid-19 och TBE: Så undviker du vaccinkrock

     Kronoberg • Publicerad 3 juni 2021
     Genrebild.
     Genrebild.
     Foto: Bosse Nilsson

     Vi är nu inne i fas 4 med vaccineringen mot covid-19. Samtidigt är det högsäsong för TBE-vaccinering.

     Det går fint att ta båda vaccinen i sommar, men det måste gå minst sju dagar mellan sprutorna. Det rapporterar SVT Småland.

     – Anledningen till det är att man vill observera olika biverkningar mellan vaccinen, säger Ann Sjöström, sjuksköterska och jobbar på sjukvårdsföretaget Doktor.se som vaccinerar mot TBE i Borgholm på Öland, till SVT Småland.

     – När det kommer ett nytt vaccin vill man ju gärna vet om det finns några biverkningar som går att knyta till det. Men man tror sig veta att det inte finns något problem med att ta fler vaccin samtidigt. De ska inte krocka med varandra, säger Fredrik Lind som är verksamhetschef på företaget till SVT Småland.

     Isabelle HaagSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.