Annons

Vaccinationsbrev skickas ut till alla 70+

Växjö • Publicerad 1 februari 2021
.
.Foto: PETTER ARVIDSON

Under vecka fyra och fem ska alla invånare födda 1951 eller tidigare i Kronoberg få ett brev hem med hur vaccineringen mot covid-19 kommer att gå till. Fas ett, som har varit särskilda boenden och hemtjänsten, pågår och i februari väntas fas två stara.

– Vi räknar med att vi ska kunna starta fas två i februari, förutsatt av vi får de vaccinleveranser som behövs, men vi utgår från det. Dessa vaccinationer kommer framför allt ske på vårdcentralerna, säger vaccinationssamordnaren Lena Andersson Nazzal,

Annons

I fas två ska personer över 70 år vaccineras och Folkhälsomyndighetens rekommendation är att de äldsta ska vaccineras först. Även personer över 18 år som får insatser enligt LSS ingår i denna gruppen.

I fas tre ska personer under 70 i riskgrupper vaccineras, denna fas påbörjas efter fas två men det är ännu inte klart när. Övriga personer över 18 år vaccineras i fas fyra, som beräknas påbörjas i april eller maj.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons