GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Vaccinbokningen öppnas upp för fler

     Kronoberg • Publicerad 21 juni 2021
     Foto: Lars-Göran Rydqvist

     Region Kronoberg meddelar i ett pressmeddelande att kronobergare över 40 år nu välkomnas att boka vaccinationstid. Personer födda 1981 eller tidigare kan nu boka tid för vaccinering som sker på vaccinationsplatser i Kronobergs samtliga kommuner.

     Tidsbokningen sker via 1177.se. Där finns lista över tillgängliga vaccinationsplatser och möjlighet att klicka vidare för att boka tid. De tider som ligger ute i bokningssystemen är de som finns tillgängliga och nya tider släpps veckovis på måndagseftermiddagar.

     Region Kronoberg uppmanar också att det planera för dos 2. I semestertider är det viktigt att tänka på vid tidsbokning att dos 2 ska tas efter sju veckor. Man tilldelas en tid för dos 2 vid vaccinering och det finns ingen möjlighet att boka om denna tid annat än vid sjukdom. Därför är det viktigt att man vet med sig att man kan vaccinera sig sju veckor efter första dosen och inte är ute på resa någonstans.

     Nästa vecka öppnar bokningen för alla kronobergare som fyllt 18 år.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.