Annons

Vaccinbokningen öppnas upp för fler

Kronoberg • Publicerad 21 juni 2021
Foto: Lars-Göran Rydqvist

Region Kronoberg meddelar i ett pressmeddelande att kronobergare över 40 år nu välkomnas att boka vaccinationstid. Personer födda 1981 eller tidigare kan nu boka tid för vaccinering som sker på vaccinationsplatser i Kronobergs samtliga kommuner.

Tidsbokningen sker via 1177.se. Där finns lista över tillgängliga vaccinationsplatser och möjlighet att klicka vidare för att boka tid. De tider som ligger ute i bokningssystemen är de som finns tillgängliga och nya tider släpps veckovis på måndagseftermiddagar.

Annons

Region Kronoberg uppmanar också att det planera för dos 2. I semestertider är det viktigt att tänka på vid tidsbokning att dos 2 ska tas efter sju veckor. Man tilldelas en tid för dos 2 vid vaccinering och det finns ingen möjlighet att boka om denna tid annat än vid sjukdom. Därför är det viktigt att man vet med sig att man kan vaccinera sig sju veckor efter första dosen och inte är ute på resa någonstans.

Nästa vecka öppnar bokningen för alla kronobergare som fyllt 18 år.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons