Annons

Vaccinsamordnarens vädjan till allmänheten

Kronoberg • Publicerad 6 februari 2021
Lena Andersson Nazzal
Lena Andersson NazzalFoto: Filip Sjofors

Region Kronoberg har skickat ut ett brev om kommande vaccination till alla över 70 år i Kronobergs län. Brevet är inför vaccineringen men har lett till att många har vänt sig till sina vårdcentraler för att boka tid. Det går än så länge inte.

”Jag vädjar till er att inte ringa vården och boka tider ännu. Vi kommer att återkomma med information när man ska gå vaccinera sig”, säger vaccinsamordnaren Lena Andersson Nazzal.

Annons

På onsdag nästa vecka kommer Region Kronoberg att öppna tidsbokning för de som är 80+. De kan då ringa till vårdcentraler eller 1177 för att boka tid. Det blir först till kvarn eftersom det rör sig om 1600 doser. Sedan kommer nya tider att läggas ut varje onsdag.

Regionen jobbar vidare med fas ett i den takt de får leveranser av vaccin. De har tagit fram en tydligare rutin för att undvika vaccinfusk och att personer ska få vaccin i rätt prioriteringsordning.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons