Annons

Vädret stoppade Växjöflyg

Växjö • Publicerad 29 november 2019
.
.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Fredagens snöfall ställde till det även för flygtrafiken. KLM:s flyg från Schiphol i Amsterdam kunde inte landa på Växjö Småland Airport utan fick omdirigeras till Linköping City Airport.

Smålandsposten rapporterar att KLM bedömde att förhållandena inte var tillräckligt säkra för att landa i Växjö under fredagseftermiddagen vid klockan 17.30. Det handlar om bromsvärdena.

Annons

– Vi har halkbekämpat och fryst in sand. Vår bedömning var att bromsvärdet var acceptabelt, det som regelverket anser som standard. Men det är upp till flygbolaget och här valde KLM att inte landa, säger Ulf Axelsson, vd vid Växjö Småland Airport, till Smålandsposten.

Klockan 18.00 skulle ett flyg från Växjö lyfta till Amsterdam men eftersom flygplanet var i Linköping bokas passagerarna om till andra flighter eller får vänta till nästa avgång från Växjö på söndag.

Totalt berörs ungefär 160 passagerare på de två flighterna.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons