Annons

Vägarbetena ger färre kunder

Publicerad 30 juni 2016
Foto: Oscar Appelgren
Foto: Oscar Appelgren

Vägarbetena påverkar inte bara trafiken. Det påverkar också butikerna som finns i anslutning. Bland annat har en frisörsalong tvingats byta lokal över sommaren och de butiker som finns kvar märker av att arbetena hindrar kunder från att besöka butikerna.

– Vi märkte första veckan när de började gräva att vår omsättning gick ner drastiskt, säger Gustav Hector, som har sin butik på Sandgärdsgatan, till P4 Kronoberg.

Annons

Han anser att vägarbetet utanför butiken försvårar för hans verksamhet och att besvären med att ta sig fram orsakar uteblivna kunder.

– Vi har givetvis jättestora skyldigheter när det gäller gatuarbeten att anordna de här platserna på ett sätt så att det minimerar alla typer av skador, säger Maria Sundell Isling, teknisk chef på Växjö kommun till P4 Kronoberg.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons