Annons

Våldsamma trenden sprids på sociala medier

Växjö • Publicerad 29 maj 2019
.
.Foto: Patric Söderström

Under tisdagen ska personal på en skola i Växjö ha blivit uppmärksammade på att ”manning” förekommer. Det är en våldsutmaning där elever utmanar varandra till slagsmål inför publik efter skoltid. Eleverna som inte går med på utmaningen hotas med konsekvenser. Enligt uppgift ska elever också ha tvingats utföra sexuella handlingar.

Händelserna äger rum inför publik och sprids sedan på internet.

Annons

– Utan publiken blir det inget slagsmål. De står i en ring runt eleverna och hejar på. Ofta filmas slagsmålet och publiceras på forum och sociala medier. Det är en skillnad mot vanliga slagsmål i det avseendet att de här är planerade. Annars sker slagsmål normalt sätt i stundens hetta. Nu väljer eleverna vem som ska utsättas för det här, säger Johanna Gunnarsson, verksamhetsutvecklare inom säkerhet och trygghet på utbildningsförvaltningen på Växjö kommun, till Smålandsposten.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons