GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Polisen vädjar om hjälp efter våldtäkten i Växjö

     Tidigt på söndagen blev en kvinna utsatt för en våldtäkt utomhus.
     Under söndagsmorgonen sökte polisen av området omkring Hovshaga med spårhund.
     På måndagen är ännu ingen misstänkt för brottet. Nu ber polisen allmänheten om hjälp.
     Växjö • Publicerad 13 juni 2021 • Uppdaterad 14 juni 2021

     Polis spärrade under söndagsnatten av en brottsplats i Växjö som en specialsökhund ska leta spår på. Anledningen är en våldtäkt mot en kvinna som skedde vid tvåtiden på söndagsmorgonen.

     Patric Fors på polisens ledningscentral berättar runt klockan 9 på söndagen att man avslutat sökinsatsen på plats. Växjöpolisens jourhavande förundersökningsledare Victor Jensen kan inte berätta om sökinsatsen i området ledde till några fynd. Utredningen fortsätter under dagen, säger Victor Jensen.

     Det är knapphändigt med information för tillfället, polisen har inte kunnat berätta mer om vad som har hänt. Men polisen har talat med kvinnan som inte ska ha drabbats av några allvarliga fysiska skador.

     – Fysiskt var det inte några stora skador, men det var en väldigt obehaglig upplevelse, säger Victor Jensen.

     Gärningsmannen är okänd för kvinnan sedan tidigare. Polisen uppger vid lunchtid på söndagen att de fortsatt inte har någon misstänkt eller gripen för brottet.

     På måndagen är ännu ingen misstänkt för brotten. Nu vädjar polisen om hjälp från allmänheten i ärendet.

     – Det rör sig om ett område kring Björksätravägen. Vi är intresserade av alla vittnen som kan ha sett något. Alla vittnesuppgifter är av värde, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

     En specialsökhund letar spår på brottsplatsen omkring Hovsaga.
     En specialsökhund letar spår på brottsplatsen omkring Hovsaga.
     Foto: Carl Carlert
     Anita KendesSkicka e-post
     Johannes TurstamSkicka e-post
     Albin LindströmSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

     Läs mer