Annons

Våldtäktsman döms i Växjö

Växjö • Publicerad 29 augusti 2018
Foto: Carl Carlert

Den 42-årige man som har varit åtalad misstänkt för en våldtäkt i ett parkeringsgarage i centrala Växjö har nu dömts till fängelse i två år och sex månader. Han ska betala 130 000 kronor i skadestånd.

Våldtäkten skedde vid Tegnér i slutet av april i år. Kvinnan ska ha varit på Systembolaget när 42-åringen dök upp i parkeringshuset och började antasta henne. Sedan ska han ha misshandlat och våldtagit henne. Efter händelsen ska han ha kissat henne i håret.

Annons

Mannen har i rätten uppgett att de två har träffats tidigare och att han har haft sex med henne mot att hon har betalat honom. Tingsrätten menar dock att det är ställt utom rimligt tvivel att mannen har gjort sig skyldig till våldtäkt.

Mannen är sedan tidigare dömd för mord, flera våldsbrott samt sexualbrott. Den 42-årige mannen har tidigare bland annat dömts för att ha misshandlat och våldtagit en äldre kvinna i Lessebo. Han ska i mitten av 90-talet ha mördat en 78-årig kvinna och 2009 våldtog han en kvinna i Hovmantorp med en grillgaffel.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons