Annons

Välkända entreprenören säljer butiken i Växjö

Växjö • Publicerad 17 februari 2021
Ove Varland
Ove VarlandFoto: Karl-Magnus Lundvall

Den 85-årige företagaren Ove Varland avslutar sin butiksdrift genom att sälja Brothers-butiken i Växjö. Han har som mål att hitta en ny ägare till butiken under februari månad och att denne ska ta över den 1 mars.

– Affären är inte klar, men vi långt framskridna förhandlingar. Jag överlåter samtliga aktier och all kontroll, men det blir nog spännande saker framöver. Hela handeln och inte minst Växjö City har spännande utmaningar, säger Ove Varland till VXOnews.

Annons

Han uppger att han säljer sin sista butik på grund av åldern. Ove Varland har startat flera JC-butiker och som mest ägde och drev han nio olika klädbutiker. Han var med och startade JC på Kungsgatan och köpte Svärdells i samma lokaler som nuvarande Jeansbolaget har på Storgatan vid årsskiftet 1970-71.

– Citys död har spåtts ett antal gånger alltsedan Wessels etablerande vid södra infarten men överlevt och ökat sin marknadsandel. Externa centers tid är förbi – nu är det kunden, det personliga engagemanget och service som gäller, säger Ove Varland.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons