Annons

Välkommen älskade medmänniska

Publicerad 10 april 2017
Foto: LINDA HIMSEL
Foto: LINDA HIMSEL

Välkommen till Sverige älskade medmänniska. Låt Moder Svea få bjuda dig på fika, det är så vi gör för få någon känna sig riktigt välkommen.

Sedan får du en kram och någon viskar i ditt öra att vi ska klara av detta tillsammans.

Annons

Majoriteten av detta fikande folk röstar fortfarande för demokrati och för att vi gör saker tillsammans. Det innebär att vi har inga problem att hjälpa dig bygga en skola där du kan lära ut dina rötters tro. Vi ger dig till och med skolpeng för varje elev som väljer att gå där.

För vi gillar olika.

När det händer hemska saker där ditt folk kanske har varit inblandade ser vi till att rätt information sprids. Vi vill inte att någon ska anklagas för något de inte gjort. Vår journalistkår lägger kraft på att sortera bland informationen som kommer för att se till så att inget annat än fakta kommer ut. Vi ska inte överdriva men inte heller undvika.

Våra politiker lägger sina olikheter åt sidan och står tillsammans för att stötta offer när vi blivit attackerade. En bokhandel håller öppet för att du ska kunna komma dit och prata med andra, läsa en bok av Astrid Lindgren för ditt barn som undrar vad det är som pågår.

Moder Svea gör det möjligt för dig att samla folk på gator och torg för att visa kärlek och stöttning. Hennes polisstyrka står där och skyddar er så att ni kan få säga det ni vill. Så att ni kan hjälpa andra och basunera ut för världen att här står vi tillsammans.

Välkommen till Sverige älskade medmänniska. Låt Moder Svea bjuda dig på detta smörgåsbord av demokrati. Låt läckerheterna bli fler och lägg dit något gott från ditt land. Bara det är till för alla. Lägg inte dit giftsvampen som dödar oss sakta. Använd inte skolpengen till att sära på pojkar och flickor på rasten eller i skobussen. Respektera att Moder Svea vill att alla ska vara tillsammans. Det är så vi blir starka.

Utnyttja inte hennes godhet genom att använda hennes hem till att i lugn och ro planera för konflikter hemmahörande i dåtiden.

Utnyttja inte rätten att få samlas och dela din åsikt genom att så nya giftsvampar i den svenska faunan. Låt dina barn få ta del av den fantastiska allemansrätt vi har och låt dem lära sig skillnaden på nyttigt och giftigt.

Du förstår, Moder Svea kallas ibland som feg och mesig. Det finns de som vill att hon ska bli tuffare och ta till hårdare tag. De som tycker att hon går för långt i sin tro att det är endast tillsammans som vi står starka.

Men hon viker sig inte. Hon ser till så att människorna runt hennes smörgåsbord öppnar upp sina hem när det behövs, hon har lärt människor att hjälpa varandra i kris istället för att slå tillbaka och när allt omkring skakar öppnar hon sin famn och viskar: Vi klarar detta tillsammans.

Annons

Välkommen till Sverige älskade medmänniska. Här är vi snälla mot varandra. Utnyttja inte det.

Elisabeth Anderberg

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons