Annons

Vansbrosimningen tar hjälp av Växjö SS

Växjö • Publicerad 25 maj 2020
Genrebil från Vansbrosimningen 2016, då simmade Måns Zelmerlöv.
Genrebil från Vansbrosimningen 2016, då simmade Måns Zelmerlöv.Foto: DANIEL ERIKSSON

Populära tävlingen Vansbrosimningen ställs in i sommar på grund av covid-19 men istället satsar de på en hemmavariant, Vansbrosimningen Home Edition. Vansbrosimningen tar hjälp av Sveriges simföreningar för att öka upplevelsen för deltagarna.

En av föreningarna som har anslutit sig är Växjö SS. Vansbrosimningen Home Edition går till så att deltagarna får sitt deltagarpaket innehållande simmössa, medalj och diplom hemskickat innan loppet. Det är sedan upp till deltagarna själva att mäta ut en simsträcka, genomföra loppet och registrera det hos Vansbrosimningen.

Annons

– Tanken är att simföreningarna dels ska kunna ge deltagarna information om lämpliga vatten att simma i dels arrangera minievenemang lokalt, med hänsyn till rådande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. De föreningar som väljer att vara hotspots och arrangera minievenemang kommer att ha några personer på plats som håller uppsikt över simmarna, att deltagarna ska känna sig säkra i vattnet är väldigt viktigt för oss, säger Britta Granberg, sportchef på Vansbrosimningen.

Loppregistreringen hos Vansbrosimningen är öppen 4 juli - 31 augusti.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons