GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Vänsterpartiet föreslår extra stöd till kulturskapare i Växjö

     Publicerad 19 april 2021
     Foto: Henrik Petersson

     Vänsterpartiet i Växjö har lämnat in en skrivelse till kommunstyrelsen om att avsätta medel till extra arbetsstipendier för verksamma kulturutövare i Växjö kommun.

     – Kulturen har en stor betydelse för människors livskvalitet och hälsa. Kultur bidrar även till att skapa en attraktiv miljö i Växjö kommun. Många kulturarbetare går verkligen på knäna vid det här laget och har inte kunnat ägna sig åt sina yrken under en lång tid, säger Maria Garmer (V), ledamot i kommunstyrelsen.

     Vänsterpartiet föreslår att en summa på 500 000 kronor avsätts för extra arbetsstipendier.

     – Stöd har kunnat sökas nationellt och regionalt men ännu har det saknats kommunalt stöd till de enskilda kulturskaparna i vår kommun. I många andra kommuner har extra stöd till kulturarbetare fördelats under pandemin och vi hoppas naturligtvis att vårt förslag får gehör, säger Håkan Frizén, Vänsterpartiets ledamot i kultur- och fritidsnämnden.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.