Annons

Vänsterpartiet vill se koncernövergripande grönyteskötsel

Växjö • Publicerad 16 februari 2021
Johnny Werlöv.
Johnny Werlöv.Foto: Henrik Petersson

Vänsterpartiet i Växjö kommun har lämnat in en motion om en koncernövergripande grönyteskötsel. Det beskrivs som ett effektivt och hållbart sätt att sköta alla förvaltningar och bolags grönytor. Partiet menar att tekniska förvaltningen är bäst lämpad att sköta kommunens grönytor och att ytterligare värden skulle skapas om förvaltningen även ansvarade för kultur- och fritidsförvaltningens samt de kommunala bolagens grönytor. Det skulle bland annat samordna resurser och maskiner, skapa en bättre överblick över kommunkoncernens samtliga grönytor samt minska antalet resor för personal och fordon.

– Vår utgångspunkt när vi lämnar in denna motion är att vi inom Växjö kommuns förvaltningar och bolag troligen kan göra det ännu bättre. Samordna resor, maskiner, personal och kunskap. Och samtidigt behålla allt inom den egna verksamheten med målet att använda så få externa utförare som möjligt. Vi hoppas såklart att majoriteten är intresserade av att titta på förslaget och att kvalitet och hållbarhet är ledorden för dem liksom för oss, säger Johnny Werlöv (V) som skrivit motionen.

Annons

Blågröna Växjö föreslog i budgeten för 2020 att konkurrensutsätta grönyteskötseln men efter protester från allmänheten och anställda på tekniska förvaltningen har planerna lagts på is.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons