Annons

Var kritisk mot arbetsgivaren - köptes ut

Växjö • Publicerad 9 januari 2019
Foto: Olof Elfverson, Smålandsposten

Skötaren Jamal Bild köptes i höstas ut för motsvarande tre månadslöner av Region Kronoberg. Han menar att han har tvingats skriva på efter att ha arbetat som skötare på rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö i flera år.

– Jag sa flera gånger att jag inte ville sluta. Men de sa, du kommer att sluta Jamal och du kommer att få pengar. Det var med tvång jag skrev på överenskommelsen. Jag hade inget val, säger han till Smålandsposten.

Annons

Den före detta skötaren och skyddsombudet på Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö ska ha blivit utköpt efter att ha riktat kritik mot kliniken och uttalat sig i medier.

När Jamal Bild i efterhand har försökt söka nya jobb har arbetsgivarna valt att inte anställa honom efter att ha varit i kontakt med rättspsykiatriska kliniken. Läs mer nedan.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons