Annons

Vårdanställdas övertid: Över 80 000 timmar

Kronoberg • Publicerad 15 februari 2021
Foto: Mark Nordvall Hanlon

Under 2020 arbetade personalen inom Region Kronoberg mer än 80 000 övertidstimmar, rapporterar Smålandsposten. Övertiden i fjol motsvarar ungefär 38,5 heltidstjänster.

Jämfört med 2019 var det en ökning med nästan 23 000 timmar.

Annons

– Orsaken är pandemin som gjort att vi dels behövt styra om vården, vilket resulterat i att vi behövt mer personal för att kunna ge vård till patienterna på ett bra sätt. Dels beror det på att vi haft en viss ökning vad gäller sjuktal som medfört att vi haft en ökad frånvaro bland vår egen personal. Det har resulterat i att personal som finns kvar, som inte är sjukskriven, gått in och täckt upp, Pontus Juhlin, som är HR-direktör på Region Kronoberg, till Smålandsposten.

Ökningen är enligt regionens statistik störst hos undersköterskor som jobbade ungefär 10 000 fler timmar under 2020 jämfört med 2019.

Läs mer här.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons