GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Vårdcentralerna planeras ta över vaccineringen igen

     Kronoberg • Publicerad 11 september 2021
     Genrebild.
     Genrebild.
     Foto: PETTER ARVIDSON

     När massvaccinationen av kronobergarna påbörjades i våras, lämnade vårdcentralerna över ansvaret till externa vaccinatörer. Enligt Smålandsposten planerar nu Region Kronoberg en nedtrappning av massvaccinationen, för att så småningom låta vårdcentralerna ta över igen.

     – Vi har nått ganska långt och vill nå en bit till. Men någonstans är behovet mättat, säger vaccinationssamordnaren Lena Andersson Nazzal till Smålandsposten.

     I Kronoberg har närmare 82 procent av den vuxna befolkningen tagit dos 1 och drygt 71 procent är fullvaccinerade.

     Planen är att de upphandlade vaccinatörerna ska erbjuda dos ett oktober ut, sedan tar vårdcentralerna över från november.

     Tova LyrénSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.