Annons

Vårdpersonal rekommenderas att inte vaccinera sig inför jobbhelg

Kronoberg • Publicerad 7 februari 2021
.
.Foto: PETTER ARVIDSON

Sjukhusledningen har rekommenderat chefer att inte skicka personal för vaccinering inför en helg som de ska arbeta. De vill undvika personalbortfall då en del medarbetare som vaccinerats fått biverkningar och tvingats stanna hemma.

– Exakt hur stor påverkan personalbortfallet har haft går inte att säga. Beroende på hur hög arbetsbelastningen är på en avdelning får man ta ställning till om personen som är sjukskriven behöver ersättas av en annan person. Om ersättare behövs är det någon som måste byta arbetspass eller ta ett extrapass, skriver sjukhuschefen Maria Wiltz i ett mejl till Smålandsposten.

Biverkningar som av feber, lokal ömhet och rodnad samt smärta i huvud, muskler och leder är vanligt vid vaccinering och beror på att kroppens försvar reagerar.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons