Annons

Världsledande fabrik kan byggas

Växjö • Publicerad 29 mars 2019
Foto: Olof Elfverson

En av världens första fabriker för förnybart flygbränsle kan hamna inom Södras område. Det skulle handla om en miljardinvestering. Södra har tillsammans med ett tiotal partners startat ett projekt för att utreda möjligheter till produktion av bioflygbränsle.

– Vi ser att den här regionen egentligen är klockren för bioflygbränsleproduktion, säger Henrik Brodin, affärsutvecklare inom energiområdet på Södra, till Smålandsposten.

Annons

Energimyndigheten har gett stöd till projektet till sommaren 2020 och efter det vet de inblandade parterna vilka tekniker som de skulle kunna gå för och var dem skulle kunna byggas.

– Om två år kan det vara att vi ska bestämma oss för om vi ska ta fram de tekniska förutsättningarna. Sedan tar det två års utredningsarbete innan vi bestämmer oss för att börja gräva, säger Södras styrelseordförande Lena Ek till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons