Annons

Världsstjärnan satsar på paragolfen i Växjö

Växjö • Publicerad 28 februari 2021
Foto: Lina Hoof

Superstjärnan Henrik Stenson utökar Henrik Stenson Foundation sin satsning på paragolf i samarbete med Svenska Golfförbundet.

– Paragolfen ligger mig mycket varmt om hjärtat. Det är så kul att se hur viktig golfen har blivit i dessa spelares liv, säger Henrik Stenson.

Annons

Den 7 augusti i år arrangeras Henrik Stenson Paragolf Camp, endagsläger för barn och ungdomar 7–15 år med funktionsnedsättning. Lägren genomförs på sju golfklubbar runtom i landet, däribland av Växjö GK.

– Henriks engagemang är fantastiskt och han är en stor inspirationskälla för oss alla som arbetar med verksamheten, liksom alla som deltar. Med den nya satsningen vill vi inspirera fler med funktionsnedsättning att prova på samt utveckla sin golf och därmed komma i rörelse, träffa nya vänner och utmana sig själva, säger Helena Brobeck, paragolfansvarig på Svenska Golfförbundet.

Förutom dagläger på sju platser bidrar Henrik Stenson Foundation genom att dela ut stipendiet Årets Paragolfare, möjliggöra träningsläger för paragolfeliten samt i samarbete med Svenska Golfförbundet arrangera en egen tävling på Folksam Paragolf Tour: Henrik Stenson Paragolf Challenge.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons