Annons

Vattenledningar spolas - håll kranarna stängda

Växjö • Publicerad 16 maj 2019
.
.Foto: MAXIM THORÉ

I maj och juni ska vattenledningsnätet i Lammhult spolas rent. Spolningen är en del av underhållsarbetet för att förebygga missfärgat vatten och för att kunna fortsätta leverera dricksvatten av bra kvalitet.

Under vecka 20 till 25 kommer arbetet att utföras. De fastighetsägare som berörs i varje etapp kommer att få information i brevlådan några dagar i förväg. I informationen uppmanar kommunen till att inte använda vattnet den dag som spolningen utförs.

Annons

”Håll alla vattenkranar stängda i de berörda fastigheterna under hela tiden som arbetet pågår. Tappa upp vatten i förväg så att du klarar dig under dagen. Dricksvattnet kan bli missfärgat i samband med spolningarna. Missfärgningen är inte farlig, men undvik att använda starkt missfärgat vatten till dryck eller matlagning. Missfärgat vatten kan även uppstå utanför det området där spolning pågår”, skriver Växjö kommun på sin hemsida.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons