Annons

Växjö antar global utmaning

Växjö • Publicerad 15 april 2019
Genrebild.
Genrebild.Foto: Olof Elfversson

Kommunstyrelsen i Växjö har beslutat att anta den globala klimatutmaningen One Planet City Challenge, som samordnas av Världsnaturfonden (WWF). Städer över hela världen ska rapportera in sina utsläppsdata och åtgärder för minskad klimatpåverkan. Sedan kommer en jury att välja ut en stad i varje land som tävlar om att utses till global klimatstad.

– Syftet med Växjös deltagande är huvudsakligen inte att vinna utan kampanjen ligger helt enkelt i linje med Växjö kommuns klimatarbete. Det blir ett sätt att synliggöra Växjös arbete bland flera andra städer över hela världen, säger Magnus P. Wåhlin (MP), ordförande i kommunstyrelsens hållbarhetsutskott (KSHU).

Årets kampanj innehåller nyheter som återkoppling på hur kommunerna ligger till i förhållande till Parisavtalets klimatmål och att de svenska städerna ska arbete med metoder för att beräkna klimatpåverkan ur ett konsumtionsperspektiv.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons