Annons

Växjö årets arkitektkommun 2018

Växjö • Publicerad 4 juli 2018
Foto: Mats Samuelsson

Växjö kommun har under onsdagen utsetts till årets arkitektkommun av Sveriges arkitekter.

– Det här priset är ett bevis på att Växjö kommun lyckas bygga både många bostäder samtidigt som vi håller en hög kvalitet och utvecklar arkitekturen i kommunen. Vi bygger den attraktiva staden. Vi bygger Växjö starkt! säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande,

Annons

Tävlingen baseras på ett index från en enkät där arkitektkåren bedömt dialogklimatet mellan kommunen och arkitekterna, hur arkitekturkompetensen i kommunen ser ut och hur de anser att kommunen arbetar med att utveckla arkitektoniska värden.

– Genom konkurrens, parallella uppdrag och markanvisningstävlingar skapar vi bästa förutsättningar för att nå ett gott resultat. Växjö kommun utmanar dessutom med högt uppsatta mål kring träbyggande, som i sin tur utmanar byggbranschen och utvecklar arkitekturen. God arkitektur skapas genom kreativa samarbeten mellan byggherrar, byggare, arkitekter och kommunen. Så gör vi i Växjö, säger Växjös stadsarkitekt Henrik Wibroe.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons