Annons

Växjö blir modellkommun för nytt pilotprojekt

Växjö • Publicerad 4 mars 2020
Foto: Nadia Hagberg

Växjö kommun har blivit modellkommun i ett nytt pilotprojekt. Projektet går ut på att utvidga Rinkebymodellen med fler tidiga insatser. Växjö kommun har fått det nationella uppdraget att stötta nya kommuner i deras arbete och Familjecentralen Araby kommer vara basen i projektet inom Växjö kommun.

Rinkebymodellen innebär att förstagångsföräldrar får hembesök, rådgivning och vägledningsmaterial under barnets första 15 månader. Pilotprojektet som startade i förra veckan innebär att modellen kommer rikta sig till barn och föräldrar i socioekonomiskt utsatta områden.

Annons

– Genom att ha ett nära samarbete hoppas vi tidigt kunna nå de familjer som är i behov av extra stöd. Målet är att öka förutsättningarna för jämlik hälsa och vård och att barnen får en bra och trygg uppväxt, säger Magnus Wibert, tillförordnad avdelningschef barn och familj.

Här saknas innehåll

Ronja Andersson
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons