Växjö DFF förlorade nyckelmatchen

Växjö • Publicerad 30 augusti 2020
Nellie Karlsson gjorde enda målet mot Vittsjö.
Nellie Karlsson gjorde enda målet mot Vittsjö.Foto: Lena Gunnarsson

Växjö DFF blir allt mer förankrat på jumboplatsen i allsvenskan. I söndagens match borta mot bottenkonkurrenten Vittsjö kom femte raka förlusten. Matchen slutade 1–3.

Växjö DFF fick en fin start på matchen när Nellie Karlsson gav laget ledningen efter bara fyra minuter. Ledningen höll i en halvtimme. Vittsjö kvitterade och bara tre minuter efter det gjorde Jennie Nordin ett självmål.

Enda målet i andra halvlek kom med cirka kvarten kvar. Emily Gielnik gjorde det avgörande målet.

Efter förlusten har Växjö DFF två poäng upp till Uppsala som är nästjumbo. För att hålla sig kvar i allsvenskan måste man dock även förbi lag tio i tabellen, i dagsläget Piteå. De är fyra poäng framför just nu. Det ser mörkt ut för Växjö DFF.