Växjö DFF segrade över Jitex på hemmaplan

Växjö • Publicerad 6 augusti 2022
En arkivbild på Hanna Stokki.
En arkivbild på Hanna Stokki.Foto: SUVAD MRKONJIC

Under lördagseftermiddagen tog Växjö DFF emot tabellfyran Jitex hemma på Visma Arena i Växjö. Matchen blåstes igång klockan 15.00.

Första halvlek slutade mållös men i andra blev det sammanlagt fyra mål. I matchminut 48 gjorde Växjöanfallaren Hanna Stokki 1-0 till hemmalaget. 13 minuter senare svarade Jitex med att slå in 1-1. Målskytt var Alexandra Hellekant. Men innan matchen var över satte Växjös Elin Nilsson 2-1 och Mimmi Strömgren 3-1. Sista målet som också säkrade segern kom i 94:e matchminuten.

Under matchen tilldelades två Växjöspelare gult kort. Det var Mimmi Strömgren, som byttes in i andra halvlek, och Emma Pennsäter. Även Josefine Johansson i Jitex tilldelades ett gult kort.

I nästa omgång har Växjö Sundsvalls DFF på bortaplan.