Annons

Växjö en av de dyraste kommunerna att skilja sig i

Växjö • Publicerad 12 november 2019
.
.Foto: Urban Nilsson

Växjö är en av Sveriges dyraste kommunerna att skilja sig i. Det visar nya siffror från Länsförsäkringar som har räknat på hur mycket dyrare det blir om ett delat boende i en genomsnittlig villa ersätts med varannan veckas liv i en genomsnittlig trerumslägenhet, inklusive ökade kostnader för till exempel bredband, försäkring, transport, barnkläder och livsmedel. Kartläggningen gäller den största kommunen i varje län.

Växjö hamnar på femte plats bland de dyraste kommunerna att skilja sig i. Enligt Länsförsäkringar blir det 7 044 kronor dyrare i månaden att leva som skild i Växjö. Endast Stockholm, Göteborg, Uppsala och Gotland har en högre summa. På tio år innebär det 845 328 kronor mer i Växjö.

Annons

Stockholm är den dyraste kommunen med 8 018 kronor mer per månad. Östersund är den billigaste kommunen att skilja sig i med en ökad kostnad på 6 173 kronor per månad.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons