Annons

Växjö energis nya lokaler vill ta steget in i framtiden

Växjö • Publicerad 18 juli 2021
Arkivfoto.
Arkivfoto.Foto: Nadia Hagberg

Växjö energis kontor på Kvarnvägen ska byggas om. Arkitektbolaget ska utforma en tillbyggnad för att möta arbetsplatsens behov.

– De anställda får en bättre och mer funktionell arbetsplats. Vi har öppnat upp lokalerna och skapat bättre flöden, säger Karin Hård af Segerstad, ansvarig arkitekt.

Annons

De nuvarande lokalerna på Kvarnvägen byggdes på 1980-talet med den tidens standard och för att kunna rymma fler arbetsplatser har tillfälliga moduler hyrts in. Dessa ersätts nu med en permanent byggnad som utformats av Arkitektbolaget.

– Vi har hjälpt till att förädla det befintliga kontoret och även tillfört fler arbetsplatser i tillbyggnaden. Samtidigt har vi lyckats få in en del rum som skapar en ”wow-känsla”, till exempel den nya matsalen som behövde bli större för en ökande personalstyrka. Ett rum för alla på företaget att mötas i och hämta energi under arbetsdagen.

En ny huvudentré med träfasad har utformats och i samarbete med landskapsarkitekten Johanna Spjuth, AFRY, har Arkitektbolaget skapat välkomnande ytor utomhus.

– Helheten är jätteviktig och en bra utomhusmiljö för pauser och arbete var ett starkt önskemål från medarbetarna – tack vare samarbetet har vi kunnat bygga ihop inne och ute. Entrén, grönytorna och att lyfta trä som material har genomsyrat arbetet.

Byggnationen påbörjas under året och allt beräknas vara klart till årsskiftet 2023–2024.

Här saknas innehåll

Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons