Annons

Växjö - ett av Sveriges bästa lägen

Växjö • Publicerad 6 mars 2021
Foto: Olof Elfverson

Växjö beskrivs som en av Sveriges bästa logistiklägen. Intelligent Logistik har listat landets bästa lägen som en vägledning för kommuner, fastighetsbranschen och den som vill etablera ett centrallager för Sverige.

Växjöregionen placeras på plats nummer tolv bland topp 25. Det är samma plats som Växjö hade på listan förra året.

Annons

Växjö fick 72 poäng av 100. Vinnaren på listan blev Storgöteborg med 94 poäng.

”Växjöregionen har fått flera intressanta logistiketableringar de senaste åren, men i nuläget planeras inga större etableringar framåt. Ateas satsning på ett 27 000 kvm stort logistikcenter i Växjö utsågs till Årets Logistiketablering 2019, för sitt fokus på hållbar logistik. Att etableringen hamnade här styrdes till stor del av kompetensfrågan, som har en växande betydelse för var logistiketableringar hamnar. Växjö har en mycket stark akademi med forskning och logistikutbildning vid Linnéuniversitetet och med en unik utbildning i informationslogistik vid CIL i Ljungby. Regionens paketterminaler gynnar även e-handelsetableringar. Alvesta är också en viktig knutpunkt mellan kust till kustbanan och Södra stambanan”, skriver Intelligent Logistik.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons